Varukorg

Vilket padelracket ska jag ha?

Publicerat av Evopros AB
Vilket padelracket ska jag ha?

En av de vanligaste, kanske den allra vanligaste, frågan som kommer från alla de som upptäckt padeln är: vilket padelracket ska jag ha?

Det är en fullt logisk undran. Lika logiskt är det att det är svårt att finna svaret. Det finns verkligen en djungel av olika märken och modeller där ute och det är lätt att det uppstår en stor stress över beslutet. 

För att närma oss svaret på den stora frågan så tänkte vi bryta ner detta genom att ställa en rad frågor.

Hur viktigt är valet av racket?

Det spelar naturligtvis roll. Men faktiskt mindre än vad man lätt kan tro. Visst, valet av racket påverkar ditt spel – men oavsett vilket val du gör så återstår allt det andra för att bli en bättre padelspelare: slagteknik, taktisk förståelse, fotarbete, kondition, spelteori, precision och så vidare.

Ditt val av racket är bara en liten del av det stora pusslet.

Vilket racket passar just mig?

Detta är också en vanlig fråga och oftast väldigt svår att svara på. Skälet är att smaken är så individuell. Det finns alla typer av racketar: lätta, tunga, hårda, mjuka, runda, diamantformade, framtunga, räfflade, släta… Det är lite som att lära sig vin. Det viktigaste är att du lär dig vad DU tycker om och VARFÖR.

Är dyra racketar alltid bäst?

Både ja och nej. De dyra racketarna kostar mycket av en anledning. De är oftast väldigt välgjorda och har avancerat material. Men det betyder absolut inte att de är bäst för just dig. 

Många i Sverige spelar med alldeles för svåra racketar. Antingen för att de tror att de är bättre än vad de är, eller att de bara vill ha samma racket som någon i världseliten. I själva verket kanske deras padel hade blivit bättre av ett betydligt billigare och mer lättspelat racket. 

Vad händer om jag väljer fel racket?

I bästa fall får du bara en jobbigare resa och missar för mycket. I värsta fall kan du bli allvarligt skadad. Om du har ett racket som är för stumt och framtungt i förhållande till vad din teknik och kropp klarar av ökar risken betydligt att drabbas av tennisarmbåge eller någon annan skada, en skada som i värsta fall kan bli långvarig. 

Borde fler spela med ”amatörracketar”?

Svaret är ja! Det är ypperliga racketar för den stora massan. Och betydligt vanligare förekommande i Spanien där många uppskattar just mjukheten och den generösa bollträffen före förmågan att kunna slå hårt. 

Så hur ska jag veta vilket racket som passar mig?

Det finns bara ett sätt: att prova sig fram. Att lyssna på goda råd kan vara en genväg – men i slutändan är det bara du själv som kan avgöra vad som känns bekvämt för just dig. Många hallar har provracketar. Testa dig fram. Ha gärna grundregeln att leta ett lätt och mjukt racket. Sedan kan du alltid prova dig fram om du klarar ett något tyngre och stummare racket längs resans gång.

Vi har även en artikel som går igenom skillnaden på olika padelracket. Matnyttig information innan du gör ditt val!

Lycka till! Spana gärna in vår breda kollektion av padelracket från nybörjare till mer avancerade spelare!

Äldre inlägg Nyare inlägg

Swedish
Swedish