Varukorg

Vi välkomnar Baharak Soleymani till Evopros

Publicerat av Evopros AB
Vi välkomnar Baharak Soleymani till Evopros

Nu har Sveriges bästa spelare bestämt sig. Baharak Soleymanis har hittat en ny sponsor i Evopros och hennes nya racket blir Black Crown – samma märke som världsettan Marta Marrero använder.

- Jag är kräsen, men nu har jag verkligen hittat rätt, säger hon.

Baharak Soleymanis karriär är en riktig saga. Hon stormade in i svensk padel 2018 och nådde på rekordtid den svenska eliten. Under 2019 tog hon nästa steg och blev den stora dominanten på damsidan, med en rad segrar på SPT, SM-guld och seger i Mastersslutspelet.

”Barre” har också öppet berättat i intervjuer om sin tuffa bakgrund där hon fick jobba hårt mot en kraftig övervikt, en kamp som slutade som de flesta padelmatcher har gjort - med seger.

I somras kom hennes första egentliga bakslag som padelspelare då hon råkade ut för en allvarlig skada. Mitt under Vilshärads SPT-tävling rasade hon ihop efter ett hopp. Efter mycket smärta och tårar väntade läkarundersökning. Den visade på en kraftig skada på den yttre menisken, vilket ledde fram till en operation och ett längre ofrivilligt uppehåll.

Men nu är Baharak Soleymani på väg tillbaka igen. Hon är redo att återgå till rollen som svensk padeldrottning – och längre fram hägrar betydligt större mål.

- För oss känns det verkligen som att vi har hittat exakt det vi sökte. Baharak är rolig och trevlig, en stark personlighet som satsar hårt på framtiden. Hon är helt igenom äkta och det älskar vi. Det går hand i hand med allt som Evopros står för, säger Kenny Olin, ägare till Evopros som har agenturen till Black Crown.

Vilket alltså blev det racketmärke som Baharak nu valt att spela med under denna och nästa säsong.

Vilket absolut inte var ett självklart val. Konkurrensen om Sveriges bästa spelare var såklart tuff.

- Jag är jäkligt kräsen när det kommer till val av racket. Det ska kännas bra i handen. Det ska kännas bra i träffen. Och särskilt som jag har haft problem med axeln har jag varit jättenoga i mitt val, säger Baharak.

Sanningen är att hon i hemlighet ägnade flera månader att prova innan hon slutligen bestämde sig.

- Nu vet jag att jag har hittat rätt. Allt känns superbra, säger hon.

Förutom att hon verkligen gillade sitt racket föll också Baharak Soleymani för den satsning som Evopros kunde presentera, som ska hjälpa henne att nå nästa mål – att slå sig in på topp 50-listan på WPT.

En viktig del i den satsningen är att Baharak ska få resa till Spanien och träna stenhårt med Marta Marrero, Black Crowns största affischnamn.

- Evopros vet mina visioner och det är så underbart att de vill hjälpa till. Det är så jäkla häftigt att två gånger få åka till Spanien för att träna en hel vecka med Marrero. De har verkligen löst det här bra.

Det blir ett samarbete och en resa som startar på allvar så fort Baharak Soleymani kan börja tävla igen. En resa som onekligen blir spännande att följa.

Kontraktet mellan Black Crown och Baharak Soleymani sträcker sig till att börja med över hela 2021.

Äldre inlägg Nyare inlägg

Swedish
Swedish