Varukorg

Vägen till World Padel Tour - hur Svenska spelare tar sig in i turneringen!

Publicerat av Evopros AB
Vägen till World Padel Tour - hur Svenska spelare tar sig in i turneringen!

Flera svenskar har spelat World Padel Tour – och fått uppleva hur svår vägen fram till huvudturneringen är. Här reder vi ut hur systemet är upplagt.

Först och främst: vi har några svenskar som faktiskt fått spela huvudturnering på WPT. Men då har det uteslutande handlat om friplatser, så kallade wild cards. Ingen svensk har ännu lyckats kvala in hela vägen. Men svenskarna kommer närmare och närmare. Till exempel var Baharak Soleymani bara en enda match ifrån i Marbella i mars.


World Padel Tours kval kallas för ”previa” och är uppbyggt i två etapper: pre previa och previa. På herrsidan måste du vinna tre matcher i pre previa (förkvalet) för att ens få spela kvalet. På damsidan räcker det med två segrar. Sanningen är att det bara är två svenskar som lyckats med detta på spansk mark: Simon Vasquez och Baharak Soleymani.


Lyckas du med den prestationen, vilket sannerligen inte är lätt, väntar kvalet som är extremt tufft. Där väntar många utvilade lag som direktkvalificerat sig, plus ett gäng lag som kommer från förkvalet. Alla är otroligt bra.


För att nå hela vägen in till huvudturneringen är det på nytt tre segrar på herrsidan och två på damsidan som gäller. Vasquez och hans partner Cayetano Rocafort lyckades vinna en match i previa i Marbella. Samma sak med Baharak Soleymani.


Det är en stor dröm för svensk padel att för första gången få en spelare som lyckas gå hela den långa vägen i kvaldjungeln in i huvudturneringen.


Frågan är bara vem som hinner först.

Äldre inlägg Nyare inlägg

Swedish
Swedish