Varukorg

Styrkeövningar för att bli en bättre padelspelare

Publicerat av Evopros AB
Styrkeövningar för att bli en bättre padelspelare

Padel är en intensiv sport som kräver både kondition och styrka. Här går vi igenom några enkla träningstips för att öva upp rätt styrka för just padel.

Först och främst kan vi ställa oss frågan vilka muskler som används mest och som är viktigast för en padelspelare.

Svaret är absolut inte armarna. I stället är det ben och bål som en padelspelare måste vara riktigt stark i. Benen ger fotarbetet, balansen och en hel del av kraften. Bålen ger stabilitet och även explosivitet i slagen.

Så låt oss fokusera på några enkla övningar som du garanterat har nytta av som padelspelare.

Benböj – med hopp 
Denna övning kan göras med eller utan vikter. Vikter kan vara allt från en skivstång, till hantlar eller kettlebells. Kör djupa benböj och avsluta rörelsen med ett hopp om du känner att du klarar det.

Det ger både styrka och explosivitet, något som du har enorm nytta av i padel. Både när det gäller att förflytta sig snabbt i djupled, men även när det gäller att gräva upp låga bollar i försvaret.

Situps
Denna klassiker som går att variera på så många sätt är grym för padelspelare. Den stärker bålen, vilket är väldigt viktigt för padel.

Det finns även andra mag och bålövningar som är lika bra: plankan, eller att ligga ner på rygg och att använda benen som ”vikter”. Prova ligg på rygg, för upp benen i luften och ”cykla”. Jobbigare än vad du tror och ger dig stark mage.

Slamball
Många gym har en slamball (som går att kasta med full kraft i väggar eller golv) i olika vikter. Att träna med slamball är nog det allra bästa sättet för att skaffa dig mer kraft i overheadslagen.

Ta en femkilosboll, lyft den högt med båda händer och dräm den sedan i backen med full kraft. Använd både ben och bål för att hjälpa till med kraften. Kör cirka tio gånger i några set.

Gör underverk för smashen.

Gummiband
En enkel och lika lysande pryl som går att fästa i det mesta. Sedan kan du simulera dina padelslag.

Hitta ett lagom motstånd genom att bestämma hur mycket av bandet som ska vara ute. Kör sedan rörelser som liknar backhandvolley, forehandvolley, bandeja och smash.

Hjäper dig att stärka just dessa muskelgrupper.

Stepbräda
Det går inte nog att understyrka hur viktigt fotarbetet är i padel. Snabba fötter ger dig så mycket fler val på en padelbana.

Så ta fram stepbrädan och jobba häcken av dig. Snabba, snabba steg gör att du tränar upp vader och ben till att vilja och klara att röra sig snabbare.

Äldre inlägg Nyare inlägg

Swedish
Swedish