Varukorg

Rätt greppstorlek för padel

Publicerat av Evopros AB
Rätt greppstorlek för padel

Vad är rätt greppstorlek i padel? Det är såklart individuellt, men vi ska ge några goda råd.

Varje racket säljs med en färdig linda som är satt på plats i fabriken. Den brukar kallas för just fabrikslinda. 

Denna går utmärkt att spela med, men i princip alla padelspelare väljer att antingen ta bort den och ersätta med en ny grepplinda – eller att fästa extra grepplindor ovanpå fabrikslindan. 

Hur många lindor?

Det här är något som padelnördar kan prata länge om. Allt beror på vad du tycker om och givetvis hur stora händer du har. 

En viktig sak att komma ihåg är att ett tjockt handtag minskar risken för tennisarmbåge, men gör å andra sidan att handleden blir mindre rörlig och att känslan i slagen kan minska. 

I världseliten finns alla typer. Paquito Navarro använder ett så smalt handtag som det bara går. Medans till exempel Fernando Belasteguin har ett rejält tjockt grepp.

Det här kan du styra själv genom antalet grepplindor (där bara den yttre behöver bytas relativt ofta). 

Det vanligaste är nog att ha en grepplinda ovanpå fabrikslindan. Det brukar räcka för de flesta. Känner du att du vill ha bredare grepp så dra bara på en till linda. Räcker inte det så dra på en till. 

En tumregel kan vara att det bör vara ett avstånd mellan dina fingrar och handen när du greppar racketen. 

Vilken typ av linda bör du ha?

Detta är snart en lika stor djungel som racketmarknaden och det enkla och rätta svaret är: det beror på.

Alla lindor har olika egenskaper. Vissa hjälper de som svettas väldigt mycket. En del ger en klibbig känsla och andra en helt torr. En del har mönster och en del är släta. 

Vårt råd är: testa runt lite: hitta en linda som du tycker om och håll dig till den.

Hur ofta bör jag byta linda?

Det beror helt på hur ofta du spelar och hur mycket du svettas. Det beror också på vilken årstid det är. På sommaren är det svårare att få bra grepp om racketen och då kan det krävas att du byter linda efter 1-2 matcher för att få riktigt bra grepp. På vintern klarar sig lindorna längre. 

Men att ha ett bra grepp är inte oviktigt i padel. Det gör att du kan slappna av mer i handen och inte behöver greppa racket lika hårt. Det ger bättre känsla och minskar risken för skador.

Äldre inlägg Nyare inlägg

Swedish
Swedish