Varukorg

Hur du kommer igång med att börja spela padel

Publicerat av Evopros AB
Hur du kommer igång med att börja spela padel

Dags att ta dina första steg och bli en del av världens snabbast växande sport? Börja ditt padeläventyr här och börja spela padel!

För det första: alla kan lära sig att spela padel. Det kan se lite knepigt ut i början - men det är faktiskt mycket enklare och roligare än du tror!

Vad behöver jag för att börja spela padel? En kort lista på utrustning:

Om du inte vill köpa ett padelracket direkt finns det oftast att hyra i en padelhall. Tyvärr kan du inte ta med ditt tennisracket eller tennisbollar. Tennisracket kanske är självförklarande, men padelbollar är faktiskt mindre än tennisbollar och studsar mindre!

Oftast behöver du boka en padelbana. De flesta padelhallar har en hemsida med instruktioner om hur du bokar en padelbana. Priset för att hyra en padelbana brukar ligga någonstans mellan 200 kronor och 500 kronor per timme.

Hur fungerar då reglerna i padel?

Först kliver du in på padelbanan med din medspelare där ni får möta era två motståndare. Padelbanan är 10x20 meter.

Padelbollen slås över nät in på motståndarlagets sida. Padelbollen får inte ta i galler eller glasvägg först, gör den detta är den automatiskt ute. Innan padelbollen tar i motståndarnas vägg måste den studsa i marken.

I padel har man två servar på sig. Glöm inte att serve slås alltid med underhandsslag och ska studsa i motståndarens serveruta, innanför de vita linjerna.

Tänk på att du inte får slå bollen i gallerväggen på egen sida. Däremot får du slå padelbollen i din egna glasvägg för att få över den på motståndarnas bana!

Äldre inlägg Nyare inlägg

Swedish
Swedish