Varukorg

De 3 vanligaste skadorna i padel — och hur man förebygger dem

Publicerat av Evopros AB
De 3 vanligaste skadorna i padel — och hur man förebygger dem

Padel är faktiskt en väldigt skonsam sport, vilket är ett av skälen till att den blivit så

populär. Men risken för skador finns. Här listar vi de tre vanligaste.

Tennisarmbågen

Lite av padelns gissel. Många som spelar padel har känt av den i en eller annan form. Har du riktigt otur kan du få en så elak tennisarmbåge att spel blir omöjligt i flera månader. 

Tennisarmbåge är en överansträngning som leder till en inflammation i armbågen. 

Detta beror till väldigt stor del på att du har ett för svårt racket att spela med eller att din teknik är bristfällig. Ofta en kombination av dessa. 

Bästa sättet att förebygga en tennisarmbåge är därför att välja ett skonsamt racket och att lära sig en bra teknik. Samt att hela tiden vara vaksam om det börjar värka i armbågen. Då bör du vila samt överväga att byta racket.

Det finns olika sätt att rehaba en tennisarmbåge, lite beroende på vilken typ av skada det handlar om. Ibland kan det räcka med stretching, men oftast inte. I alla fall bör en expert på området få ställa en diagnos.

Bruten hälsena

Detta är inte vanligt, men det förekommer. Och det förekommer så pass ofta att det har rapporterats att padel inneburit en klar ökning av hälsenor som har gått av.

Det är inte så konstigt. För högriskgruppen för just hälsenebrott är medelålders som tidigare idrottat flitigt och sedan varit i stillhet några år. Visst låter det som många padelspelare?

I 90 procent av fallen drabbar skadan män och den vanligaste åldern är 35-40 år. 

I 90 procent av fallen sker skadan under just idrottsutövning.

Att förebygga denna skada är inte lätt. Det enda råd som går att ge är att börja spela padel med sunt förnuft. Att gå från totalt stillasittande till att spela fem-sex gånger i veckan ökar risken. 

Knä- och ryggproblem

Tuff padel sliter på kroppen, inte minst ryggen som får utstå en hel del vridningar och ansträngningar. 

Ömmande knän är också vanligt. Och i båda fallen kan faktiskt felaktiga skor vara en del av problemet. 

Därför är det viktigt att hitta en sko som ger dig bra dämpning, eftersom padel spelas på ett väldigt hårt underlag. Det är i princip bara en tunn konstgräsmatta som ligger rakt på betongen. 

Vill man förebygga ryggsmärtor och andra muskelproblem rekommenderas verkligen att styrekträna regelbundet. Det gör att din kropp klarar padelns påfrestningar klart bättre och kan till och med få smärta att helt försvinna.

Äldre inlägg Nyare inlägg

Swedish
Swedish