Varukorg

Börja spela padel

Publicerat av Evopros AB
Börja spela padel

Ännu finns det många i Sverige som undrar: om jag vill börja spela padel – hur gör jag? Det reder vi ut i denna artikel.

Du kanske har läst om padel och hört snacket på din arbetsplats. Och nu har suget verkligen blivit stort att prova. Men hur gör du?


Det första du bör ta reda på är vilka banor som finns i din närhet. Vilka hallar eller utomhusbanor ligger nära där du bor?

Enklaste vägen in i sporten är att första gångerna följa med några som redan har börjat spela, som kan introducera dig för sporten. Få in rutinerna och förklara de enklaste reglerna.

Eller så raggar du ihop tre andra som gärna vill prova spela. Då gäller det att boka en bana. I stort sett alla banor i Sverige är anslutna till bokningssystemen MATCHi eller Playtomic. Där registrerar du dig och ditt betalkort och kan sedan enkelt boka en bana på några sekunder.

Är du sugen att träna padel?
Då har många hallar olika varianter att erbjuda. Det kan vara nybörjarkurser som varar ett antal lektioner där du tränar tillsammans med andra. Gruppträningar brukar vara väldigt populära och roliga. Kontakta en hall i närheten och fråga vad de kan erbjuda.

Många väljer också att ta privatlektioner av en utbildad instruktör – antingen ensamma eller tillsammans med andra.

När du väl provat på padel och spelat några gånger gäller det att komma in i den lokala padelgemenskapen. Fråga i hallen vad som gäller för just din stad. De flesta hallar har någon form av FB-gemenskap där man kan ragga ihop spel.

Vilken utrustning krävs då?
Ja, för att börja spela är det inte mycket du behöver faktiskt. Ett par bra inomhusskor och träningskläder. I stort sett alla hallar kan erbjuda hyr- eller låneracketar till nybörjare. Man brukar även få låna bollar.

Sedan kommer dina krav säkert att öka med tiden – att skaffa renodlade padel/tennisskor, samt ett eget racket.

Men dit är det ännu en bit. Nu gäller det att ta dig till en bana för att få prova på världens roligaste sport.

Äldre inlägg Nyare inlägg

Swedish
Swedish