Varukorg

6 vanliga nybörjarmisstag i padel

Publicerat av Evopros AB
6 vanliga nybörjarmisstag i padel

Vi listar de sex vanligaste nybörjarmisstagen i padel. Kanske du som erfaren spelare även är skyldig till dessa dödssynder i padel!

Du håller padelracket i för låg position framme vid nät!

Håller du ditt padelracket i för låg position framme vid nät hinner du förmodligen inte få upp det för att ta emot padelbollen som kommer farande emot dig. Håll istället ditt padelracket i brösthöjd, och centrerat, för att så snabbt som möjligt kunna slå över padelbollen igen och in på motståndarnas planhalva!

För stora svingar!

Alla racketsporter har sin egen slagteknik. Även padel. Men det troligaste är att du kommer från någon annan racketsport när du provar padel och därmed tar med den tekniken.

De nya padelspelarna brukar svinga väldigt i sina slag. 

I själva verket består padelslaget av väldigt små rörelser. Baksvingen i dina grundslag finns knappt. I stället ska svingen börja vid bollträffen och sedan fortsätta framåt i den riktning du vill slå. 

Detta ska helst ske med en handled som är stilla och stel. 

För mycket viftande med handleden ger dels sämre precision – men även stor belastning på din armbåge, vilket kan leda till skador. 

Du använder inte padelbanans bakvägg!

Istället för att nyttja padelbanans styrkor till din fördel agerar du istället någon slags fotbollsmålvakt och skyddar bakväggen från den elaka padelbollen. Nej, använd istället bakväggen till din fördel och spela tillbaka bollen med hjälp av bakväggen!

För hårda slag!

Hårda slag är inte alltid bra, framför allt inte i padel. Det är en sport som är smartare än så. Precision och val av slag är betydligt viktigare än hårdheten. 

I själva verket kan hårdheten vara en fiende. Anledningen är att de där väggarna finns runt banan. Ett hårt slag kommer att studsa långt och en lite erfaren spelare har inga problem att utnyttja det. 

Padel är också den racketsport där flest andel vunna poäng består av att dina motståndare har missat. Procenten av rena ”winners” är ganska låg. I stället handlar det om att inte missa själv, att tvinga dina motståndare att röra sig, hamna i tidsnöd och att till sist missa.

Du slår en alldeles för hård serve!

Ja, det är kul och häftigt att slå en riktigt hård serve. Men, vet du vad, din motståndare tar tacksamt emot padelbollen som hamnade på deras planhalva alldeles för snabbt. De återgäldar detta genom att nu ha massor med sköna vinklar, och dig utan nätposition, för att snabbt ta poäng.

Att stanna kvar bak i banan!

När man ser fyra nybörjare spela padel kan man se att alla fyra står kvar bak i banan och slår till varandra efter studs. 

Det är helt okej i ett tidigt stadium. Men ganska snabbt måste ni lära er att ta er fram på nätet och att lära er att slå volley.

Att få fram båda spelarna på nät är ett stort övertag i padel och sätter stor press på motståndarna. 

Viljan att nå nätet är så stor att det är vanligt i tävlingspadel att alla fyra spelare helt plötsligt befinner sig i rafflande volleydueller. 

Den stora fördelen med att serva i padel är just att man då först får chansen att ta nätet. Så stå inte kvar bak i banan för länge när du börjat spela padel. Våga dig fram och slå volley.

Sist, men inte minst!

Böj på benen! Nu kör vi!

Äldre inlägg Nyare inlägg

Swedish
Swedish